Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης που έχει ο Αναστόπουλος στο μυαλό του

Αρκετές αλλαγές θα έχει από ότι φαίνεται ο Άρης που θα δούμε από τον Νίκο Αναστόπουλο του χρόνου στη Football League. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αρκετές αλλαγές θα έχει από ότι φαίνεται ο Άρης που θα δούμε από τον Νίκο Αναστόπουλο του χρόνου στη Football League. Καλό το ρόστερ της Γ΄ Εθνικής που πήρε… αέρα την άνοδο αλλά θα χρειαστεί σύμφωνα με τον έλληνα τεχνικό ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση ώστε από του… Αγίου Νικολάου που λέει και ο ίδιος, ο Άρης να φλερτάρει κιόλας με την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ. Όταν λέμε αλλαγές δεν εννοώ μόνο στα πρόσωπα που είναι και το αυτονόητο. Αναφέρομαι σε νοοτροπία, συμπεριφορές, χαρακτήρες, φιλοσοφία. Ο Αναστόπουλος έχει μια χρυσή ευκαιρία να συνδέσει το όνομά του με την επανεκκίνηση της ομάδας και δείχνει ότι θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Ανέχτηκε κάποια πράγματα φέτος, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει ξανά τα στραβά μάτια και να θέσει νέους και αυστηρούς κανόνες στα αποδυτήρια.

Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν καμιά ντουζίνα παίκτες που θα περάσουν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης δεν θα είναι μόνο αγωνιστικά. Ο Αναστόπουλος έχει βέβαια ένα αγωνιστικό μπούσουλα, για παράδειγμα θέλει να κάνει την ομάδα πιο γρήγορη και πιο αθλητική, αλλά θέλει και ποδοσφαιριστές που εκτός από καλοί παίκτες, θα είναι καλοί αθλητές, καλοί χαρακτήρες, ώστε να φτιάξουν ένα δεμένο γκρουπ στα αποδυτήρια («ποτά, τζόγος και ξενύχτια δεν αρμόζουν στον Άρη» όπως είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη τύπου).
Με φιλοδοξίες, επίγνωση της αποστολής τους να επαναφέρουν τον Άρη στη φυσική του θέση και να αγγίξουν τον απογοητευμένο κόσμο της ομάδας. Αυτό ο έλληνας τεχνικός θεωρεί ότι θα το πετύχει κυρίως επιλέγοντας καλούς έλληνες παίκτες. Παίκτες που θα αντιλαμβάνονται τη φανέλα που θα φορούν, θα γνωρίζουν ενδεχομένως και την κατηγορία και γιατί όχι την φιλοσοφία του Αναστό. Σε αυτούς θα έρθουν να προστεθούν και 4-5 ξένοι που θα κάνουν την διαφορά και θα δώσουν παραπάνω ποιότητα. Λογικά αυτοί θα είναι ένας πλάγιος χαφ, ένας στον κεντρικό άξονα και σίγουρα ένας επιθετικός περιοχής με έφεση στο σκοράρισμα, ίσως και ένας κεντρικός αμυντικός. Δηλαδή προσθήκες στη ραχοκοκαλιά μιας ομάδας.

Μαζί τους και καμιά δεκαριά περίπου… παραμένοντες. Όσοι δηλαδή πάρουν το πράσινο φως από τον «αλενατόρε» από το περσινό ρόστερ.
Ένας καινούργιος Άρης δηλαδή, με νέα υλικά και όχι παλιές συνταγές. Γιατί όπως λέει και ο Αναστόπουλος καινούργιο φαγητό με παλιά υλικά δεν γίνεται. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε αν από την συνταγή που θα εφαρμοστεί θα προκύψει ένα γευστικό… ποδοσφαιρικό πιάτο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x